14 elokuuta 2018

Ekaluokalla


Ihan niinkuin kaikki muutkin ekaluokkalaiset olen innoissani uudesta koulusta ja uusista koulutarvikkeista. Koulusta saimme mapin ja kulmaviivottimen ja harpin ja muuta kivaa, itse ostin 20 vuotta palvelleen penaalin tilalle uuden, sillä vanhaan ei mahdu kaikki tarpeellinen. Ja koska olen nykyään pinkkiaddikti (lapsuudessani ei ollut oikein mitään vaaleanpunaista), hankin tietysti pinkkejä lyijykyniä ja pyyhekumi-terotin-yhdistelmän. 

Jei.

Eilinen aamu aloitettiin äidinkielen kokeella. Sillä selvitettiin opiskelijoitten tilannetta. Iltapäivällä oli vastaava koe matematiikasta. Uskoisin läpäisseeni, mutta verhoilijaporukassa oli tiettyä hytisevää epävarmuutta. Mitäs jos joutuisimme junnaamaan perustaitoja emmekä lainkaan pääsisi käsiksi itse asiaan? Miten se neliöjuuri nyt menikään? Entäs derivointi?

Oikeasti nuo opinnot, jotka olen suorittanut lukiossa viime vuosituhannella, saan kaikki hyväksiluettuina. Tänään onkin sitten jo kolmas koulupäivä ja pääsemme vihdoinkin tutustumaan varsinaisiin työtiloihimme Hämeenkatu 24:ään.