02 helmikuuta 2023

Ekotori Turku


Turun Sanomissa oli muistaakseni viime viikolla juttu Turun Itäharjulla sijaitsevasta Ekotorista. Koska satuin haahuilemaan huudeilla maanantaina, kävin tutustumassa paikkaan.

Keltainen kuplavolkkari on hyvä maamerkki. Isossa hallissa oli paljon tavaraa. Kaikki moitteetomasti järjestyksessä ja kauniisti esille aseteltuina. Astioista oli tehty värien mukaisia kokonaisuuksia ja kirjat olivat aakkostettuina hyllyissä. Koko ajan paikkaa siivottiin ja järjestettiin. Koko ajan tavaraa myös tuotiin ja otettiin vastaan ja alettiin saman tien käsitellä.

Löysin kaikenlaista kivaa, mutta valitettavasti en tarvinnut kaikkea löytämääni. Ihanat sinivalkoiset astiat oli pakko jättää jonkun toisen löydettäviksi.

Mukaan lähti kuitenkin äärettömän tarpeellinen kristallilautanen - meillähän on siis kristallipitoisia kutsuja kotona lähes päivittäin - sekä Arille kaunis olutlasi. Hän nimittäin vannoo lasista juotavan oluen nimiin. Päinvastoin kuin tölkistä hörppiva puolisonsa, joka saattaa hyvinkin olla horoskoopissa rekkamies.

Löysin myös kirjan tyttärenpojalleni. Sitä ei ihan vielä voi antaa häenlle luettavaksi. Ostin sen kuitenkin jo nyt, koska se oli edullinen ja hyväkuntoinen. Lapsenlapsen vanhemmat esittivät toiveen, että lapsi saisi nimiäislahjaksi semmoisia kirjoja, joita antajat itse pitävät arvossa tai jotka ovat olleet merkittäviä heille. Aion siis tarjoilla Tirpalle Dumas'n Monte Criston kreivin, kunhan Tirppa vähän kasvaa. Se on oiva kertomus epäoikeudenmukaisuudesta, kostosta ja anteeksiannosta.

Kyllä Tirppa muitakin kirjoja tulee saamaan. Se varsinainen nimiäislahjakirja ei ole edes tekeillä vielä. En voinut sitä ajoissa antaa, kun Tirpan vahemmat panttasivat lapsen nimeä. 

No, harhauduin sivupoluille. 

Menkääpäs Ekotorille, niitä on Turussa kaksi:  

Rautakatu 12, 20520 Turku ja Rieskalähteentie 74, 20300 Turku