28 huhtikuuta 2024

Facebook - taistelu identiteettivarasta vastaan jatkuu


 

 


Lopetin hamide121314-hakkerin kanssa kamppailun perjantain ja lauantain välisenä yönä yhden maissa. Aamulla heräsin kuudelta. Kun kello lähestyi lauantain aamupäivää, aloin lähetellä whatsupin kautta varoitusviestejä kaikille niille facebook-kavereille, joitten puhelinnumeron löysin puhelimestani. Sain myös lukuisia soittoja. Ihmiset  kysyivät olinko oikeasti lähettänyt Mesenger-viestin. Mieheltänikin kysyttiin asiasta. Sama on jatkunut tänään.

 

HUOM! En ole lähettänyt kenellekään Mesengerissä viestiä:

Moi, voitko antaa puhelinnumerosi? (Viestin lopussa emojit)

Kyseessä on hakkeri.

 

Valitettavasti olen kuullut ainakin yhdestä fb-kaverista, joka meni tähän ansaan, ja olen siitä hyvin pahoillani

Sen sijaan en ole pahoillani siitä, että olen pitkästä aikaa puhunut puhelimessa ystävieni kanssa, kuullut heidän äänensä ja saanut jutella ja kuulla heidän kuulumisiaan. Se on ollut tämän totaalisen ärsyttävän identitettivarkauden ainoa hyvä puoli.

Sillä huom: Kyseessä on identiteettivarkaus, josta kannattaa ehdottomasti tehdä rikosilmoitus!

Jos olet joutunut samaan tilanteeseen kuin minä, pyydä fb-kavereitasi ilmiantamaan tilisi. Facebookista löytyy paikka, jossa voi ilmiantaa kaverin fb-tilin hakkeroiduksi. Valitettavasti en pääse tällä hetkellä Faceen enkä siis voi antaa tarkempia ohjeita. Mitä useampi tekee tämän, sitä selkeämpi viesti se on Metalle ja auttaa toivottavasti tämän eksponentiaalisesti leviävän vitsauksen suitsimisessa!




PS: En pysty tällä hetkellä edes luomaan uutta FB-tiliä, jotta voisin ulkopuolelta seurata mitä vanhalle tililleni tapahtuu.