01 tammikuuta 2019

Erilainen joulu

Jo ennen kesää sovittiin ystävien kanssa, että viettäisimme joulun heidän mökillään Kuusamossa. Aatonaattona aamulla lähdimme ajamaan kohti Rukaa. Liikennettä ei ollut paljon, saimme koko matkan ajaa rauhassa. Seinäjoella pysähdyimme joulupukin asioilla, lahjoja annettiin ja saatiin ja toivotimme Arin perheelle hyvät joulut. Illalla kymmenen maissa ajoimme mökin pihaan.

Näkymä ikkunasta, Rukan huippu ja Hannan tekemä pipo päässä.
Kelohonkainen mökkikylä oli lumipeitteessään kaunis. En ollut aikaisemmin käynyt Rukalla tai muuallakaan pohjoisessa talvella. Oli helppo ymmärtää, miksi ulkomailta saakka halutaan tulle kokemaan taikatalvi pohjoiseen.

Meidän neljän aikuisen joulu oli sangen mutkaton. Syömistä, juomista, ulkoilua ja pelejä sopivassa suhteessa. Aatto ja Joulupäivä oli varattu enimmäkseen lepäilemiseen. Paluumatkalle lädimme aikaisin Tapaninpäivänä. 

En ihmettele, että ihmiset jaksavat ajaa pitkiäkin matkoja lomaillakseen eri vuodenaikoina pohjoisessa. Meille tämä ei kuitenkaan sovi, sillä Ari ajaa jo työnsä vuoksi yli 80.000 km vuodessa. Kannatti kuitenkin aivan varmasti kokea talven kauneus Rukalla. Siellä olisi voinut viipyä pitempäänkin. Kunnon kamera olisi myös ollut ehdoton - kännykkä ei toista maiseman värejä niin kuin olisin toivonut.

Tie takaisin kotiin oli pitkä ja pimeä. Omaan sänkyyn oli ihana päästä,

Kiitos Ikki ja Mikko ja Klasu-koira!