07 helmikuuta 2022

Kiinalainen viuhka

Viimevuoden exlibriksistä kirjoitin marraskuussa. Tästä Kiinalaisesta viuhkasta en laittanut silloin kuvaa. Tässä se nyt on, mutta taitaa olla niin, että keväällä 2017 hankittu kännykkäni ei enää jaksa satsata kuvanlaatuun. 

Opus 31 Anna-Maria Asell
"Kiinalainen viuhka"

Ystävä tilasi tämän lahjaksi henkilölle, joka on asunut Kiinassa. Kiinanpunainen viuhka on hienostuneen kulttuurin symboli. Viuhkoja käytettiin idässä jo yli tuhat vuotta sitten, ja sieltä ne aikanaan kulkeutuivat Eurooppaan. Viuhka on myös ekologisin keino viilentää itseään helteellä. Lisäksi viuhka on eri kulttuureissa eri aikoina pitänyt sisällään monia merkityksiä, joihin voi halutessaan tutustua

Hennon vaaleanpunaiset lootukset symboloivat henkisyyttä, harmoniaa ja rauhaa. Kiinalaisessa kulttuurissa lootuksella on jumalallinen merkitys. Buddhan pyhä istuin on lootus, täydellinen ja puhdas. Lootuslampi kuuluu usein buddhalaiseen temppeliin. Se on uudestisyntymisen, pitkäikäisyyden ja valaistumisen vertauskuva. Lootuksen siemenet symboloivat vaurautta ja jälkeläisiä, ja sen varsi yhteyttä ihmisen ihmisen alkuperään.