16 tammikuuta 2023

Tammikuu

 

Kevään ekat tulppaanit

Viikonloppuna veljeni vaimoineen (hänellä on siis vain yksi vaimo) tuli meille juustotarjotintarjoilun merkeissä. Arin lahjaksi saaman herkkukorin sisältöön kuului rillettejä ja mousseja ynnä muuta keskieurooppalaista fiiniä härpäkettä. Maistelimme tryffelimajoneesia ja konjakkihummeripateeta ja hanhenmaksaa. Kaikkea sellaista, mitä ei muuten varmasti tulisi maisteltua. (Varsinkin nuo hanhet säälittävät niin, etten saanut syötyä.) Meillä oli tosi kivaa ja juteltiin kaikenlaista ja katseltiin Adelen konserttitallenne. Sen huomasin, että meikäläisen metabollistiikka on luotu melko perusruokavaliota varten. Suomalainen arkiruoka sopii, samoin välimerellinen normisetti. Kaikki hienostelu ruuissa ja viineissä on meikäläisen kohdalla auttamatta helmiä sioille.

Meidän Lilli on taas ihan kuin pentu. Pirjo Laihi Ruskolta nyppi turresta tuommoisen pikkukoiran esiin. Namiluuleikit jaksavat innostaa. Jokailtainen rituaali iskän kanssa on saavutettu etu, josta Lilli ei luovu, vaikka henkilökunta olisi kuinka velttoa.

Sunnuntain päivä "valkeni" samean tympeän vetisenä. Ostin siitä huolimatta - tai ehkä juuri siksi - kesäkukkien siemeniä. En ole eläessäni onnistunut kasvattamaan krassia, mutta aion taas yrittää. Perinteet kunniaan.

Ei näitä säitä kestäisi ellei tietäisi kevään tulevan kovaa vauhtia.