14 heinäkuuta 2018

Majakkanaiset 2014 - 2017

Ensimmäinen matka tällä kokoonpanolla tehtiin elokuussa 2014 ja kohteena oli Bengtskär. Porukan yhdistävä voima oli Hanna. Me muut olimme enemmän tai vähemmän vieraita toisillemme. Sattui kuitenkin niin, että olimme juuri sopiva joukko reissaamaan yhdessä ulkosaaristoon säällä kuin säällä.

Marja, Outi, Tiina, Marianne, Hanna

Majakkasaari pärskytti suolavettä kasvoille, kalliot olivat liukaat ja tuuli lennätti tukkaa. Me rakastimme sitä! Kalliosaaren tuulet tuulettivat pölyt aivoista ja ajatuksista supertehokkaasti. Olimme yksimielisiä siitä, että seuraavalla kerralla olisimme yötä.


Niin myös teimme. Tällä kertaa luonto tarjosi meille välimerellisen sään. Kalliot olivat lämpimiä, merivesi kuin silkkiä ja ilma lempeä. Oli vaikea uskoa olevansa Suomessa. Yö oli täynnä tähdenlentoja ja puhetta. Osa nukkui ulkona lämpimässä elokuun yössä. Me muut kömmimme Sumusireeninhoitajan huoneeseen peittojen alle.



Vuonna 2017 viisikko palasi jälleen vuorokauden lomalle Bengtskäriin. Satoi viistosti ja tuuli, joten maihinnousu oli hankalaa ja matkamme lyhenikin lopulta niin, että lähdimme aamulla aikaisemmin kuin oli määrä. Säätiedotus ennusti myrskytuulta. Lisäksi meitä huolestutti edellisenä iltana tapahtuneen Turun puukotusten tilanne. Olimme seuranneet uutisointia koko edellisen iltapäivän ja illan.

Emme myöskään aavistaneet, että viisikkomme ei enää matkustaisi yhdessä.

Mutta meillä oli hauskaa. Me viihdyimme keskenämme, rakastimme kalliosaarta, tuulta, sadetta, aurinkoa, merta. Puhuimme kaikesta ja pohdimme juttuja. Nauroimme vitseille, itsellemme ja toisillemme. 

Meistä hitsautui viisikko ja vaikka yksi on nyt lähdössä, meillä on silti aina nämä ihanat muistot ja ystävyys.