20 marraskuuta 2018

Ensimmäinen huonekalu


Kuinka monta tämän mallista tuolia olen mahtanut piirtää tai maalata elämäni aikana? 

En oikeastaan edes tajunnut koulutukseen haettuani ja päästyäni, että tulen todellakin tekemään töitä pääosin tuolien kanssa. Ajattelin vain kankaita ja huonekaluja noin yleensä, mutta seuraavat 2 - 3 vuotta kuluvat nimenomaan tuolien parissa. 

Pentik-tuoli

Tämä Pentikin tuoli on ensimmäinen verhoilemani huonekalu. Olihan tosin se alkusyksyn keinonahkainen kannellinen rahi, mutta se oli harjoitus, tämä on asiakastyö. Kun tämä viikko sitten valmistui, halusin tehdä toisen heti perään. Tuoleja on yhteensä kahdeksan kappaletta, joten aloitin uuden seuraavana päivänä. Se valmistuu pian.

Artek 556
Kohta on valmis myös toinen asiakastyö, Artekin sohva nro 556. Aloitimme sen tekemisen syyskuussa kolmen ryhmänä. Yksi jäi ryhmästä pois, mutta jatkoimme Maaritin kanssa kahdestaan. Työn eteneminen on hidasta, koska opintoihin kuuluu monenmoista muutakin. Emme myöskään ole ammattilaisia vaan opiskelijoita. Jokainen työvaihe on uusi ja vaatii miettimistä, jotta saamme sen oikein ja lopputuloksesta tarpeeksi hyvän. Tilanne on nyt kuitenkin semmoinen, että yritämme Maaritin kanssa saada tänään tehtyä kaksi istuintyynyn päällistä sekä puuttuvan niskatyynyn päällisen. Sitten sohva on valmis ja asiakas saa sen jouluksi kotiin.

Artek 556
Oma tavoitteeni on saada kolme valmista huonekalua ennen joulua. Ainakin nyt se näyttää sangen todennäköiseltä!