14 syyskuuta 2019

Elokuinen viikonloppu Prahassa

Hotellin vastaanottoaulan kukkia.

Monimutkaisten, mutta onnekkaiden sattumien kautta kävi niin, että päädyin ihanaisen ystäväni kanssa Prahaan. Meillä ei ollut mitään valmiita suunnitelmia, ja vasta lentokentällä ja koneessa mietimme tsekkiläisiä kulttuurihenkilöitä. Opimme yhdistämään nimet Smetana, Kafka ja Mucha oikeaan paikkaan kartalla. Lentokoneessa tajusin, että heikkouteni böömiläinen kristalli asustelee kohteessamme, ja aloinkin pelätä, että päätyisin takaisin kotiin vanhalla Hiacella, joka olisi täynnä monenkirjavaa kristallia. Näin ei onneksi käynyt. Pystyimmehän Venetsiassakin 2014 vastustamaan upeita naamioita.

Nam. Ruokaa ja silmänruokaa.

Praha oli meille molemmille uusi tuttavuus ja rakastuimme paikkaan toden teolla elokuisen viikonlopun aikana. Arkkitehtonisesti upeat aikakerrostumat laajalla alueella hivelivät silmiä, ruoka ja juoma oli hyvää ja kohtuuhintaista. Teimme näyteikkunaostoksia ja menimme sinne, minne mieli teki. 

Tämä oli huippujuttu!

Päädyimme elämykselliseen Kafka-näyttelyyn, upealle avoautokierrokselle ja myös Vivaldi-konserttiin. 

Art Deco -tyyliä. Vivaldin vuodenajat liittyvät jatkossa aina tähän paikkaan.

Hotelli oli upea. Ensimmäisen yön tosin hikoilimme pikkuruisessa huoneessa, jonka ilmanvaihto ei toiminut. Tilanne parani ja saimme kunnollisen huoneen. Aamiainen oli hyvä ja illat vietimme hotellin baarissa.
Harjoittelimme selfieitä hienossa hotellissa.

Kiitos Jaana-ystäväni tästä reissusta! Meillä on aina hyviä keskusteluja ja suhtaudumme elämään ja olemassaoloon riittävän samankaltaisesti, joten matkustaminen on aina ollut huippuhienoa kanssasi! 
Piña Colada kolahti meihin.