17 marraskuuta 2019

Läksyjä

Sanoin viikolla koulussa, että ihmiset pitäisi laittaa kouluun vasta yli 50-vuotiaina. Kun viime vosituhannella kävin erilaisia kouluja, en ollut I-KI-NÄ niin innostunut koulutehtävistä kuin nyt. Meillä oli perjantaina vapaata ja istuin kymmenestä kahteen tekemässä tyylihistorian vapaavalintaista massiivista tehtävää eli teen semmoisen lyhyen yleiskatsauksen länsimaiseen historiaan alkaen renessanssista ja loppuen jugendiin (1550 - 1930). Siis tuon vapaaehtoisen seinämaalausprojektin lisäksi .


Muistan lukeneeni jo 6-vuotiaana Tiedon portaista eri tyylikausista sekä taidehistoriasta. Tyylikausien hahmottaminen voi olla sekavaa ja hankalaa, ellei ole historiasta kiinnostunut. Haluan siksi koota tiiviin tietopaketin kuvineen eri aikakausista. Kerron lyhyesti, mitä Suomessa tapahtui, mitkä kaikille tutut tapahtumat maailmalla osuivat samaan aikaan, miltä näytti muoti ja minkä elokuvien avulla voi päästä aikakauteen kiinni. 

Eihän siitä mitään tulisi, jos koulu alkaisi vasta 5-kymppisenä, mutta uudelleen koulun penkille istahtaminen tässä vaiheessa on todella motivoivaa etenkin kun saa opiskella itselleen mieluisaa alaa.