08 heinäkuuta 2020

Teemoja

Lilli taas laadunvalvojana.

Siihen voi aina luottaa, että kun jotain rupeaa työhuoneessa tekemään, Lilli on täysillä mukana. Olen kolme päivää puuhaillut kaikenlaista ja Lilli on uskollisesti asettunut aina saman luonnoksen päälle makaamaan.

Olen  miettinyt pitkään muutamia teemoja. Tavallaan olen miettinyt niitä aina, mutta aktiivisesti lähes kuuden vuoden ajan. Ne liittyvät tähän aikaan, mutta ne ovat myös ikuisia ja yleismaailmallisia. Lähestymistapani on tietysti sidottu omaan kulttuuriseen ympäristööni: - En voi mitenkään lakata olemasta valkoihoinen, eurooppalainen, länsimainen, pohjoismaalainen, suomalainen koulutettu nainen. Voin silti käyttää ymmärrystä ja empatiaa. 


Turkoosia ja kultaa.

Seitsemän kuolemansyntiä, usko-toivo-rakkaus-teema, luovuus (kirjallisuus/kuvataide) ja kaiken kehyksenä kollektiivinen muisti, astraalitaso, uniaika, universumi... Ihan vaan tämmöisiä pieniä kokonaisuuksia! No, katsotaan mitä tästä tulee. Mukaan mahtuu myös jatkuvana prosessina kulkeva muotokuva-projekti, jolla kiusaan itseäni. Muotokuvat ovat vaikeita. Itseään pitää haastaa, koko ajan, ettei muutu zombiksi.

Emily Brontë ja Jane Austen saunassa.