12 tammikuuta 2022

Tammikuu ja Tanssiva kaupunki

Vuoden vaihtumisesta on kohta kulunut jo kaksi viikkoa. Vietimme uuden vuoden jälleen mökillä, ettei Lillin olisi tarvinnut pelätä pauketta ja sähinää koko pitkää iltaa. Loppujen lopuksi kävi niin, että vuosi vaihtui ilman meidän aktiivista apuamme. Väsymys iski ja nukuimme vuodesta toiseen. 

Tammikuun ensimmäinen aamu valkeni aurinkoisena ja lumisena. Tänä talvena on meille turkulaisille kaiken kaikkiaan ollut tarjolla ihanaa vaihtelua: Aurinkoisia ja lumisia pakkaspäiviä enemmän kuin monena edellisenä vuonna yhteensä. Pimeä vuodenaika ei tunnu lainkaan niin raskaalta, kun päivä on valoisa edes muutaman tunnin ajan.


Yöpöydälläni on Dickensin Kolean talon kaverina joululahjatoiveeni eli Tanssiva kaupunki. Kyseessä on Topi Artukan tutkimus Turun sosiaalisesta seuraelämästä 1810-luvulla. Tämän lukemiseen menee jonkin verran aikaa, kuten Kolean talonkin. Kumpikin on melenkiintoinen ja uusi tuttavuus. Meillä on nyt alkuvuodesta kuitenkin töissä niin kova kiire, että iltalukeminen jää vähemmälle. Korona on rokottanut oman tiimini rivejä sen verran, että ei todellakaan tarvitse tuntea itseään tarpeettomaksi.

Palaan varmasti blogissani Tanssivaan kaupunkiin jossakin vaiheessa uudelleen.