02 helmikuuta 2022

Beforeigners

Disclaimer - kuvat nyysitty omin luvin netistä ja niitä on vähän fiksattu - en omista tekijänoikeuksia.

 

Normaali tilanne arki- (ja viikonloppu-) iltana kotisohvallamme: Sohvaperunapariskunta ihmettelee, että mitä sitä katsoisi a) televisiosta, b) suoratoistopalvelusta, c) netistä. Kaukosäädin käy kuumana ja tylsistyminen paistaa naamaryppyjen valoisimmissa harjanteissa.

Viime aikoina taloutemme on elänyt vaarallisesti. Olemme valinneet ihan randomisti erilaisia sarjoja ja elokuvia milloin mistäkin. Tammikuun valinta oli HBO:n Beforeigners. Ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson aikana jäimme koukkuun.

Tarina ei ollut millään tavalla ennakoitavissa, vaan vaati keskittymistä. Kuten monessa arvostelussa on kirjoitettu, genret menevät sekaisin eikä ns. main stream -kerronta todellakaan ole käytössä.  

Erityisesti meitä ihastutti Krista Kososen suoritus. Minulle Kosonen oli ehkä eniten leimautunut Putousnäyttelijänä, siksi roolityö Beforeignerissa oli erityisen positiivinen yllätys. En ole epäillyt hänen osaamistaan ennenkään, mutta tämä rooli vaati todella paljon.

Sen enempää juonta valottamatta - siitä ei oikeastaan voi sanoa mitään ilman että jotakin oleellista paljastuu - suosittelen heittäytymään tämän porukan kyytiin. Olemme siis katsoneet Arin kanssa kaksi kautta. Ne muodostivat toimivan ja tasapainoisen kokonaisuuden, siksi hieman mietityttää, onko seuraavalle kaudelle riittänyt panoksia. 

Se selviää katsomalla.