02 heinäkuuta 2024

Kotiseutumatkailua

Hahaa, maanantai heinäkuun eka päivä, ja ensimmäinen TODELLINEN lomapäivä. 

Kesämökkimetsästys jatkuu. Tänään kävimme jossakin päin Suomea aika mahtavalla tontilla, jossa sijaitse pikkuruinen kalliolle rakennettu hirsimökki. Saa nähdä kuinka käy. Paikassa oli paljon hyvää, mutta myös paljon tehtävää. Niin on ollut kaikissa paikoissa, joissa olemme nyt todella ahkerasti käyneet.

Kotimatkalla päätimme ihan tosta noin vaan pysähtyä Laitilassa. En ole tietääkseni koskaan tutustunut Laitilan ydinkeskustaan, joten käännyimme sinne. Arilla oli sen verran tietoa, että Tiihosen Kahvila & Konditorio on hyvän kaffepaikan maineessa. Yllätykseksemme paikka oli lähes täynnä. Lasivitriinistä olisin voinut valita kaikkea, koska kaikki näytti todella hyvältä, ja maistuikin.

Kahvilan seinille oli kehystetty Martta Wendelinin painokuvia ja paikka vanhassa puutalossa oli todella ehdottomasti arvoinen.

Kävimme myös paikallisessa rautakaupassa. Tiistaina meillä on kummityttöni Vilman kanssa yhteinen maalausrupeama, jonka aiheena on lehtikullan käyttö. Jaan oman vähäisen osaamiseni hänelle ja tarvitsin työskentelyä varten leveän siveltimen. Ostin vähän muutakin roinaa rautakaupasta, mutta siitä ehkä enemmän toisella kertaa.


Koska Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan myymälä oli n. 200 metrin päässä rautakaupasta, kävimme tsekkaamassa myymälän tarjonnan. Ostin sieltä alkoholittomia juomia kokeiltavaksi. Sateinen sää ei tällä kertaa houkutellut terassille, mutta tietoisuutemme Laitilasta kasvoi aivan järjettömästi.