23 syyskuuta 2024

Raivausta ja siivousta ja kaatopaikkakuormia

Kauppakirjat allekirjoitettiin torstaina työpäivän jälkeen. Viikonloppuna tehtiin mökillä kunnon työpäivät. Ari raivasi villiintynyttä risukkoa ja kasasi kaatopakkakuormaa. Koska kaikki myyjien tavarat jäivät niille sijoilleen, aloitimme raivaamalla turhat (eli periaatteessa kaiken) pois. Mökki oli ollut käyttämättömänä ja siksi paikat olivat rempallaan.

 

Kuva: Ari Alasaari

Lilli oli mukana, tietenkin. Syksyn kosteus tuntui, samoin se, että Lilli on melkein 12-vuotias, joten sunnuntaiksi puin Lillille villatakin päälle.

 

Lillin mielestä paras paikka järsiä: Kaatopaikkaläjä

Vierasmökki saatíin tyhjennettyä ja pestyä. Lakaisin seinät ja katon, ja pesin ikkunat ja lattian. Maskros-valaisin (10 euroa, tori.fi) odottaa, että sähköt saadaan ja sähkötyöt tarkistetaan kuluvalla viikolla. Vastapesty matto (25 euroa, tori.fi) sopii lattialle. Seuraavaksi tuodaan Askaisissa ollut parisänky (10 euroa, tori.fi) ja maalaamani yöpöydät (10 euroa torista + maali sekä vetimet (Ikea)) tilaan ja sitten se onkin melkein valmis.

Ensimmäinen tila pesty ja puunattu, omat kamat sisällä.

Torilöytöjen tekeminen on osa tätä hauskuutta. Se on myös tarpeellista, muuten ei hankittaisi juuri mitään.

Olimme molemmat sekä lauantai- että sunnuntai-iltana aika puhki. Tekee todella hyvää puuhata jotakin ihan muuta kuin kyhjöttää sohvannurkassa.