26 toukokuuta 2019

Loppukevään hulinat

Nyt on kyllä ollut niin kiire ja aivot täysin ylikuumenneet, että en ole ehtinyt lainkaan kirjoittaa blogiini, vaikka jutunaiheita olisi ollut! 

Teimme koulussa näyttötyön ja se oli kiva, vaikea, epämääräinen, mutta se meni läpi. Teimme tuolin ihan alusta alkaen. Vaikka olen paljon oppinut, en selvästikään ole mikään osaaja vielä.

Näyttötyö.


Työharjoittelu muttui kuukaudesta kahdeksi. Verhoomo Tocklinilla olen saanut tehdä vaikka mitä ja meillä on ollut Elisan kanssa hyvä fiilis koko ajan. Viime viikolla yksi unelmani toteutui, kun sain käyttää kaksi päivää oman ihanan työtuolini verhoiluun. Sekään ei ole ollenkaan täydellinen mutta rakastuin kankaaseen ja istun tuolilla nytkin.

Oman tuolin päällystys. Sain tuolin Arilta lahjaksi muutamia vuosia sitten,
täydellisenä yllätyksenä. Se oli kaunis sellaisenaankin, mutta vielä kauniimpi
se on Lauritzonin Peony Tree - kankaalla verhoiltuna. Kangas kuuluu
Sanderson-kokoelmaan.



Koulussa on siis kevätjakson loppukiireet meneillään sekä myös muutto Hämeenkatu 24:n ihanan kulahtaneen sokkeloisista tiloista Taalintehtaankadun uusiin tiloihin. Opintosuorituspisteitä on tämän lukuvuoden aikana kertynyt 95, joten opinnot ovat oikein hyvällä mallilla.

Olkalaukku kangasjämistä.

Uusia tyynyjä ihmisille ja koiralle.


Kirjan talon kirjailija-akatemiassa on enää kaksi tapaamista jäljellä. Käsikirjoitukseni käytiin talven aikana kokonaan läpi ja minulla on sen muokkaamiseen hyvät ohjeet. Vaikka luulin, etten saa novellia kirjoitetua, olin onneksi väärässä. Kokoamme nimittäin antologian, joka julkistetaan ensi syksynä. Novellit lähtevät oikolukuun, joten sille asialle ei enää tarvitse tehdä paljoakaan.

Opus 28 Sven Forsell, hankinta-asiantuntija, Turku, 
2019 ”Scifi/Haahka”, 500 kpl, sekatekniikka

Myös Svenin ex libris tuli vihdoin valmiiksi ja on menossa painoon. Sekin yksi huolehdittava vähemmän. Liityin jälleen Exlibris Aboensis ry:een muutaman vuoden tauon jälkeen.

Koivun siitepöly on tehnyt elämästä tukkoista, siksi tämänpäiväinen sade on ihana juttu. Nyt vielä muutama kuva tähän juttuun ja seuraavan puuhan kimppuun.