15 lokakuuta 2019

Kirurgiset kirjamessut vai Kirjamessujen kirous?

Operointia virkkuukoukulla?!
Lähihoitajani jalat kuvassa. Lilli oli tosin hoidossa lähes kaksi viikkoa.

Mahdollisesti joku saattaa muistaa, kuinka kävi kirjamessujen kanssa viime vuonna. Tänä vuonna odotin todella innoissani messuja, sillä Ohikiitäviä masemia -antologiamme julkaistiin messujen aikaan. Nyt kävi kuitenkin niin, että sain yllättäen ajan odottamaani leikkaukseen 24.9. eli tarkoitus oli korjata vuoden takaisesta putoamisesta aiheutuneita ongelmia. Koska leikkaus tapahtui päiväkirurgisena, olin optimistinen toipumisen suhteen ja arvelin silti voivani osallistua messuille.

Kaikki sujui hyvin eikä avoleikkausta tarvittu, vaikka sekin mahdollisuus oli olemassa. Sain ohjeet ja lääkityksen ja pääsin kotiin toipumaan. Ensimmäinen yö oli aivan hirveä. Kaikki sattui. Ihan kaikki. Joka paikkaan. En voinut liikahtaa ilman, että mieheni auttoi. Ja silti sattui. Sitten kun saamani opioidipohjainen kipulääke loppui, lakkasi sattumasta. Siinä vaiheessa vasta tajusin, että 50 metriä pitkä haittavaikutuslista piti sisällään myös kivun, kouristukset ja univaikeudet. Kiitos niistä; pelkkä Burana ja Panadol olisivat ilmeisesti olleet vähemmän kivulias vaihtoehto.

Kesti siis puolitoista viikkoa, että pystyin menemään ulos. Kirjamessuille ei ollut mitään asiaa ja odotankin edelleen näkeväni julkaisun, jossa novellini on painettuna. 

Uudet kaukolasit ja kolmen suklaan kakku 
- en pystynyt syömään kaikkea!!!

Kun vihdoin pääsin ihmisten ilmoille ja etukäteen sovittuun optikon näöntarkastukseen, elämä hymyili. Tosin kaksi tuntia kauppakeskus Myllyssä vei kaikki voimat. Päivittäinen koiran ulkoiluttaminen auttoi onneksi nopeasti palautumisessa - varsinkin, kun aivan suurenmoisen kaunis ruska oli puhjennut täyteen hehkuunsa ja kaikki tuntui väreilevän punaisen, oranssin ja keltaisen sävyissä. 

Tänään tiistaina on sairasloman viimeinen päivä ja huomenna kello kahdeksalta menen kouluun ihmettelemään, osaanko mitään vai onko kaikki unohtunut. Onneksi edessä on pehmeä lasku. Kaksi päivää koulua ja sitten neljän päivän syysloma. Ensi viikolla alkaa sitten taas ihan normaali arki, ja se on kiva juttu!