16 toukokuuta 2024

Maalari maalasi taloa

 

Olin suunnitellut ulko-oven ja ikkunoiden pesua. Joudun tunnustamaan, että olemme asuneet nykyisessä kodissamme yli kolme vuotta ja sinä aikana ikkunoiden pesu ei ole edennyt suunnittelua pidemmälle. Asiasta on kyllä puhuttu. Myös valkoinen ulko-ovi kaipaa siivoamista. Ja näitä puuhia olin siis (jälleen) harkinnut.

Mikään ei aivoissani yhdistänyt yllämainittuja hankkeita siihen, että olimme saaneet ilmoituksen talojen uudelleen maalaamisesta. Maalaus alkoi viikko sitten rakennusten pesulla. Jos olisin ryhtynyt ikkuna- ja ovihommiin, kaikki olisi ollut turhaa! 

Tästä sen taas näkee, että hidas harkinta voittaa aina. Harakoille olisi mennyt kaikki, jos olisin hötkyillyt!

Ulko-ovi ja ikkunat ovat yhä pesemättä. Homma on kuitenkin harkinnassa.

Tänäkin vuonna...

 

* * * 

 

Sen sijaan ostin traktorin. Kyllä kaikissa maanläheisissä talouksissa pitää olla edes yksi traktori. Olen ehkä joskus maininnut, että ennen kuin tutustuin mieheeni, en edes tiennyt, että on olemassa Traktori-niminen lehti. Ari lukee sitä toisinaan.

 

Kuva nyysitty netistä.

 

Koiralenkillä - siellähän nykyään vilkkain aivotoimintani tapahtuu - olin huomannut, että lenkin varrelle sijaitsevan talon autotallin nurkalle oli parkkeerattu punainen peräkärryllä varustettu traktori. Pitkän harkinnan (vrt. ikkunanpesu) jälkeen kysyin eräänä päivänä talon herralta, olisiko mahdollista ostaa traktori varusteineen. Siinä sitten tehtiin kauppoja, mies lupasi kysyä rouvankin mielipidettä. Onhan toki nykyajalle sopimatonta olettaa, että herra yksin omistaisi ja olisi kiinnostunut kyseisestä kulkuneuvosta.

Kaupat saatiin sovittua ja sanoin noutavani traktorin keväämmällä.

Joka kerta, kun harkitsin, että nyt olisi hyvä hetki, satoi puoli metriä lunta. Siis ihan pelkän harkinnan perusteella. Lakkasin lopulta miettimästä koko asiaa, koska näytti siltä, ettei traktorikauppojeni takia kevät tule koskaan tähän osaan Suomea.

Viime viikolla rohkaistuin, ja nyt on traktori pihalla.

 


Olen varma, että Pikkis, isänsä ja Ari-paappa viettävät monia hauskoja hetkiä tuon kanssa. Pikkiksen isä ilostui, kun kerroin, että kokonaisuuteen kuuluu jopa lumiaura!