02 elokuuta 2024

Harakat

Meidän olohuoneen pöydällä on Louhisaaren kartanosta ostettuja lasinalustoja. Ne ovat toiselta puolelta ruskeita, korkkimaisia. Etupuolella on vanhoja 1600-luvun tulppaanimaalausjäljennöksiä. Pikku-Eevertti tykkää leikkiä niillä. Näytin hänelle, että kuvissa on myös perhosia ja heinäsirkkoja, johon Pikkis vastasi: Harakka.

Ne kulkevat siis nyt nimellä harakka ja koska se toinen puoli on kuin ruisleipää, Pikkis usein vähän syö niitä ja sanoo: Leipää.

Lasinalustat olohuoneessa

1600-luvun Hollannissa nousi kuin ukkosmyrskynä Tulppaanikuume. Siitä kerrotaan historiallisissa lähteissä, lisäksi siitä kertoo Deborah Moggachin romaani Tulppaanikuume. Se on kirjahyllyssäni ja olen sen lukenut monta kertaa. Aiheesta on tehty myös elokuva tai elokuvia.



Olohuoneessamme on nykyään myös uusi keraaminen Pentikin muna. Ostin sen suosikkifoorumiltani eli Torista. Se sopii hyvin kahden aikaisemman munan kaveriksi. Olohuoneessamme on nykyään myös laaja kokoelma villakoiria, niitä jotka eivät hauku. Se taas johtuu siitä, että ne kaksi vanhaa tupajumia, jotka taloudessamme asuvat, eivät ole siivonneet. Siihen toivottavasti tulee tänä viikonloppuna muutoksia.